HTML

Szentgróti

A demokratikus jogállamért

Friss topikok

Linkblog

Afrika Korps

2014.03.14. 19:20 Szentgróti

Miközben a Fidesz  felszámolta a demokratikus jogállamot,  intézményesítette a közpénzek ellopását, megszűntetette a szabad választásokat, addig a legnagyobb ellenzéki párt második embere – a korábbi kormány államtitkára -  egy afrikai ország állampolgárának adta ki magát, hamis útlevéllel bankszámlát nyitott, és oda tízmilliókat fizetett be – az ausztriai bankszámláján levő százmilliókon túl. Mindeközben vezette az ellenzéki párt programalkotó munkacsoportját, és éhségmenetet szervezett – tehát nagyon aggódott a demokráciáért.

Ez történt Magyarországon 2010-től 2014-ig  – a Dózsa parasztfelkelés ötszázéves évfordulóján. Pár év múlva majd a Mohácsi vész ötszázadik évét emlékezhetjük – akkoriban voltak ilyen züllött  közállapotok Magyarországon.   

Ez a történet annyira abszurd, hogy űbereli a sztálini koncepciós perek kitalált beismerő vallomásait, a Rajk-per  csőszkunyhóját. Ilyent még Sztálin sem talált ki az ellenfeleire – de a Magyar Szocialista Párt tudott ezzel szolgálni a kormánypártnak. Ez a Simon Gábor ügy egy világszám az egyetemes politika-történetben is  –  ilyen sztori talán még nem is hullott a világon egyetlen választási kampányban sem a kormánypárt ölébe. 

De világszám az is,  hogy egy kormánypárt a hatalomból az ellenzéki pártvezérek  korruptságával tud kampányolni – és nyerni. 

A probléma mindezzel pusztán annyi, hogy diadalittas kormánypártunk csak azon dolgozik, hogy az ő embereinek ne kelljen már egy afrikai ország útleveléből kikandikálva bankszámlát nyitniuk Magyarországon. Tehetik szabadon, legálisan. 

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP Simon

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgroti.blog.hu/api/trackback/id/tr555860669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása