HTML

Szentgróti

A demokratikus jogállamért

Friss topikok

Linkblog

Így szólna az emberekhez egy igazi népvezér manapság

2018.04.23. 23:53 Szentgróti

Emlékszem  Bajnai Gordon fellépésére - 2013 októberében talán,  amikor megalakult az Együtt - mindenki kiváncsian várta, milyen szónoki (politikusi) teljesítményt fog nyújtani. Nem volt rossz a szónoklata, hozta a kötelező minimumot - de már akkor látszott, hogy nem egy népvezér-típus. 

Öt év múltával ugyanez a kiváncsi várakozás volt Márky-Zay Péter fellépésével kapcsolatban. 

Majdhogynem az eredmény is ugyanaz. Hozta a kötelező minimumot. Nem volt rossz. Ennyi. De ez biztosan nem elég. 

Még gyakorolni kell a népvezérség nyilvános szónoklattal kapcsolatos részét - biztosan tanulható is a dolog.

Ehhez először is össze kellene tépni a papírt - nagyjából úgy, mint Bush elnök a Parlament előtt 1988-ban. 

Papírból mondani - olvasni! - népvezéri beszédet - ez a kettő nem fér össze. Tűz és víz. Vagy papír, vagy népvezérség. Olyan nincs, hogy papírnépvezér.  De ez a népvezéri gyermekbetegség biztosan kinőhető - legközelebb meg kell majd próbálni. 

De van még egy probléma: úgy látom, megtört Márky-Zay Péter lendülete, mintha tanácstalan lenne maga is a hogyan továbbot illetően. Ez a tanácstalanság is rányomta a bélyegét a beszédre. Megértem. A választás előtt világosan beszélt: ha győz a Fidesz, akkor mozgalmat kell alapítani. Nos, ez a győzelem olyan mértékű volt, hogy szinte leölt minden jóakaratú tenniakarást. Ezt érzem Márky-Zayon. Meg a bizonytalanságot a saját szerepét illetően: fellépjen, ne lépjen, egyik héten nem, mert polgármester, a következő héten igen, de változatlanul polgármester. 

El kell döntenie mindenkinek, hogy merre tovább. Vagy Márky-Zaynak - vagy valaki másnak el kell már végre mondania a tüntető embereknek: "Már ha annyira elégedetlenek vagytok - akkor alakítsunk egy pártot, oda lépjetek be, hozzátok be ismerőseiket, a pártot támogassátok pénzzel, szervezzétek meg a rászoruló emberek jogvédelmét és támogatását, dokumentáljuk és évente egy fehér-könyvben örökítsük  meg a hatalom disznóságait, készüljünk a következő megmérettetésre, önkormányzati és uniós választásokra, szervezzük meg a saját nyilvánosságunkat, kommunikációnkat. stb. stb. Itt vagytok 100 ezren, és itt van a bankszámla száma, a sárga csekket éppen most osztogatják köztetek - fejenként fizessetek be 10 ezer forintot, ez indulónak elég lesz. Ha erre nem vagytok képesek, ha csak a  kifogásaitokat tudjátok sorolni - akkor hagyjuk a fenébe ezt az egész tüntetősdit." 

Így szólna az emberekhez egy igazi népvezér manapság - papír nélkül.

2 komment

Címkék: Márky-Zay Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgroti.blog.hu/api/trackback/id/tr2613858452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2018.04.24. 02:17:00

Mondja el azt is hogy államcsíny történt, diktatúra és maffia állam van.!

Kage kyōi 2018.04.24. 02:19:01

Mondja el azt is hogy államcsíny történt, diktatúra és maffia állam van.
süti beállítások módosítása